Для приготування їжі дітям рекомендовано використовувати кухонний посуд з безпечних матеріалів, які не вступають в реакцію з харчовими кислотами. Це, в першу чергу, загартоване скло , кераміка , якісна нержавіюча сталь .
Якими властивостями володіє кухонний посуд з різних матеріалів?
Кухонна посуда з алюмінію - легка, має відмінну теплопровідність, що призводить до швидкого закипання рідини. На жаль, м'якість цього металу призводить до швидкої появи вм'ятин і подряпин, тому поводитися з нею треба обережно. Якщо міцність важлива, зверніть увагу на посуд з кованого алюмінію. Сковорідки і каструлі з чавуну навпаки, стійкі до механічних пошкоджень і деформацій. Вони повільно і рівномірно нагріваються, довго утримують температуру. Їжа, приготована в них відрізняється кращими смаковими якостями. А от зберігати в них приготовані страви не варто. Кухонний посуд з нержавіючої сталі - найпопулярніший. Він рівномірно нагрівається, довго остигає, має антипригарні властивості. Поверхня не вступає в реакцію з харчовими кислотами, приготовані страви можна не перекладати в іншу ємність для зберігання. Один з найбільш гігієнічних матеріалів для готування - кераміка . Така поверхня відмінно пропускає повітря, набирає вологу і потім повертає її їжі. Тому їжа виходить соковитою і ароматною. У керамічному посуді у продуктів зберігаються всі вітаміни, корисні мікроелементи і смакові якості. Використовувати можна на плитах, в духовках і мікрохвильових печах.